Ademtherapie bij Astma en Inspanningsastma

Win vertrouwen terug in je lichaam en in de toekomst

Wat is Astma?

Astma is een chronische longaandoening die de luchtwegen aantast en ademhalingsproblemen veroorzaakt. Bij mensen met astma reageren de luchtwegen op prikkels zoals allergenen, rook of koude lucht, wat leidt tot ontsteking en vernauwing van de luchtwegen. De symptomen van astma kunnen variëren van hoesten en kortademigheid tot piepende ademhaling.

Astma versus Inspanningsastma

  • Astma: Mensen met astma ervaren vaak periodieke episoden van benauwdheid en kortademigheid, die kunnen worden veroorzaakt door verschillende triggers, waaronder allergenen, stress en infecties.

  • Inspanningsastma: Dit is een specifieke vorm van astma die wordt getriggerd door lichamelijke inspanning. Inspanningsastma kan leiden tot symptomen zoals hoesten en kortademigheid tijdens of na fysieke activiteit.

Hoe kan een Ademcoach Helpen?

Ontdek hier enkele manieren waarop een ademtherapeut van Ademtherapie Westland kan helpen bij zowel astma als inspanningsastma:

1. Ademhalingstechnieken aanpassen:

Een ademtherapeut kan helpen bij het aanpassen van de ademhalingstechnieken om de luchtwegen te ontspannen en de ademhaling te vergemakkelijken. Door gerichte oefeningen kan de therapeut cliënten leren hoe ze hun ademhaling kunnen beheersen en aanpassen aan verschillende situaties.

2. Inspanningsastma beheren:

Specifieke ademhalingsoefeningen kunnen worden aangeboden om inspanningsastma te beheren. De ademtherapeut kan strategieën aanreiken om de ademhaling te stabiliseren tijdens fysieke activiteit, waardoor de impact van inspanningsastma wordt verminderd.

3. Stress verminderen:

Stress kan een trigger zijn voor astma-aanvallen. Een ademtherapeut kan stressmanagementtechnieken introduceren, zoals mindfulness en ontspanningsoefeningen, om de algemene stressniveaus te verminderen en de frequentie van astma-gerelateerde symptomen te minimaliseren.

4. Individuele Begeleiding:

Elke persoon met astma heeft unieke behoeften. Een ademtherapeut biedt individuele begeleiding en ontwikkelt een op maat gemaakt behandelplan dat rekening houdt met de specifieke triggers en symptomen van de cliënt.

In samenwerking met een ademtherapeut van Ademtherapie Westland kunnen mensen met astma stappen zetten richting een betere ademhalingscontrole en een verhoogde kwaliteit van leven. Ademtherapie Westland staat klaar om te helpen bij het beheersen van astma en inspanningsastma door middel van deskundige begeleiding en op maat gemaakte ademhalingstechnieken.